Het was een koude, donkere zaterdagochtend midden op de Veluwe. Niels stond aan het begin van een lange voettocht. Vandaag zou hij 80 kilometer te voet afleggen. Ondanks de vele fysieke en mentale trainingen, zou hij van tevoren niet weten hoe zwaar het voor hem die dag zou worden. Van zonsopgang tot zonsondergang liep hij door de Veluwe. Na 9 uur en 40 minuten kwam hij over de finish en dit had niet gekund zonder zijn natuurlijke hardloopschoenen.

Tijdens het trainen voor zijn eerste ultra-marathon, kwam Niels in contact met een Amsterdamse hardloopwinkel die schoenen verkocht vanuit de ‘natural running’ filosofie. Bij Natural Running wordt de nadruk gelegd op de kracht en potentie van de menselijke voet. Schoenen met een bredere ‘Toe Box’ en een lagere hak bieden hardlopers de mogelijkheid om op een natuurlijke manier te lopen. Niels werd gegrepen door deze filosofie en kocht al snel zijn eerste paar natuurlijke hardloopschoenen. De transitie naar natuurlijk hardlopen ging niet vanzelf, maar hij kwam al snel tot de conclusie dat hij nooit meer een traditionele hardloopschoen zou gaan dragen.

Nadat zijn favoriete Amsterdamse hardloopzaak onverwachts haar deuren sloten, trok hij de stoute schoenen aan.

Kevin kampte al een tijd met hardloopklachten en was zich toevallig al aan het verdiepen in de natural running wereld, toen Niels hem belde met het idee van een webshop. Kevin was enthousiast en na een paar maanden was The Natural Runner een feit. 

The Natural Runner is op een missie om iedereen een bewustere hardloopervaring te geven. De eerste stap richting bewuster hardlopen is het kiezen van de juiste hardloopschoenen die ruimte bieden aan de potentie van je lichaam. Durf jij de stap te wagen? 

Power to the Feet.